- 27 تیر, 1403
- تیم مدیریت محتوا
- دیدگاه: 0
- دسته بندی نشده
طحال فرعی چیست ؟
طحال فرعی یک توده اضافی کوچک از بافت طحال جدا از طحال اصلی است. این وضعیت افراد بسیار کمی را تحت تاثیر قرار می دهد. این عارضه در کودکان نسبتا شایع است و یک ویژگی طبیعی است که در برخی از کودکان و نوجوانان دیده می شود. در طول رشد جنینی، طحال از چندین خوشه سلولی تشکیل شده است که در نهایت به هم می پیوندند و طحال اولیه را تشکیل می دهند. گاهی اوقات گروه کوچکی از سلول ها از فرآیند همجوشی اولیه جدا می شوند و طحال فرعی را در جای دیگری از شکم تشکیل می دهند. طحال فرعی معمولاً نزدیک به طحال اصلی قرار دارد، اما می تواند در نواحی دیگری مانند لوزالمعده، دستگاه گوارش یا در فضای خلفی صفاقی نیز دیده شود. معمولاً یک طحال فرعی ساختار و عملکرد مشابهی با طحال اولیه دارد در سیستم ایمنی نقش دارد، خون را فیلتر می کند و می تواند حاوی گلبول های قرمز و سفید باشد. در بیشتر موارد، طحال فرعی بی خطر هستند وهیچ مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی کنند. و اغلب به طور اتفاقی توسط پزشک در طی آزمایشات تصویربرداری یا جراحی کشف می شوند.
طحال فرعی عمدتا بدون علامت بوده و عارضه خاصی ندارد.
علت بروز طحال فرعی:
پزشکان معتقدند که این عارضه ناشی از فرآیندهای رشدی در دوران جنینی است. وجود طحال فرعی به جای یک وضعیت پاتولوژیک، یک تغییر آناتومیک طبیعی در نظر گرفته می شود و می توان در مکان های مختلف نزدیک طحال اصلی، مانند نزدیک ناف (ناحیه ای که رگ های خونی وارد و خارج می شود)، نزدیک پانکراس، یا در سایر نواحی شکم یافت. رشد طحال فرعی مستقیماً با هیچ عامل ژنتیکی یا محیطی خاصی مرتبط نیست. با این حال، برخی شرایط، مانند: اختلالات خونی، اختلالات طحال یا برداشتن طحال با جراحی، میتوانند احتمال تشخیص یا ابتلا به طحال جانبی را افزایش دهند.
آیا طحال فرعی خطرناک است؟
این بیماری در بیشتر موارد بی خطر است. اکثر افرادی که مبتلا به این بیماری هستند هیچ مشکلی ندارند. اما در برخی موارد خیلی خاص و نادر، این بیماری می تواند با شرایط پزشکی خاصی همراه باشد. به عنوان مثال، اگر فردی مبتلا به بیماری طحال یا سایر اختلالات خونی باشد، وجود طحال فرعی می تواند علائم مربوط به بیماری زمینه ای را تشدید کند.